Årets Nyårslöfte – att dela tankar i Relationella Rummet :)

Sista dagen på 2015…. Själv sitter jag i skrivande stund på Koh Lanta i Thailand så jag har redan hunnit med morgonkaffet men för er i Sverige är det fortfarande mitt i natten.För drygt ett år sedan bestämde jag och Rolf Holmqvist att vi, tillsammans med några andra kloka kollegor skulle försöka starta upp ett Relationellt forum för alla som har intresse för psykoterapeutiska diskussioner i olika riktningar, gärna med ett relationellt fokus. Vi ville inte samla oss för att komma till konsensus utan välkomna alla sorters diskussioner och uppmuntra oss att bli nyfikna, överraskade och engagerade.

 De senaste åren har många olika terapiformer gjort sitt inträde, med det gemensamt att de har en historisk förankring i psykodynamisk tradition. Linköpings Universitet har utbildat många Relationella/Interpersonella terapeuter, SAPU har spridit de affektfokuserade terpiformerna och MBT-teamet m.fl. har möjliggjort att introducera mentaliserings-baserad terapi, för att nämna några initiativtagare. Vi hoppas Relationella Rummet kan vara en kreativ träffpunkt för fortsatt utveckling, att reflektera kring metodernas likheter och skillnader och låta dessa befrukta varandra.

Sedan i augusti 2015 när vi startade upp Relationella Rummet, har vi haft 13137 besök av 6336 gäster från 48 länder. Vi har haft fantastiska värdar för bloggen som har bidragit med 19 blogginlägg under hösten. Det är tydligt att rummet blir extra välbesökt när någon bidrar med en ny reflektion.

Sidan är fortfarande under uppbyggnad och alla tips och synpunkter välkomnas. Vi vill även passa på att uppmuntra just dig att ta steget och bidra med dina reflektioner i ett blogginlägg under 2016 – är det kanske ditt nyårslöfte 😉

Gott Nytt år allihop!

 

Önskar

 

Malin Bäck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: