“Navigating Complexity: Considering the Relationship Between Theory and Practice”

iarpp

Kandidatpanelen (the candidates panel under ledning av Margaret Mitchell Black) är en del av den internationella föreningen för relationell psykoanalys och psykoterapi (the International Association for Relational and Psychoanalysis and Psychotherapy, IARPP.) Under flera år har denna panel haft en återkommande paneldiskussion som hållits under de internationella konferenserna – där Candidates (elever eller relativt nyutbildade relationella analytiker och psykoterapeuter, max fem år efter examen) inbjudits att delta med ett paper på ett specifikt tema.

I slutet av maj 2017 hålls IARPP-konferensen i Sydney under rubriken ”From the Margins to the Center”.

http://iarpp.net/events-hub-page/upcoming-conference/

Vi (kandidatpanelen)är intresserade av hur skiftet från en teori som ger klinisk vägledning till en som betonar osäkerhet blir när man försöker lära sig en metod. Inte bara kandidater upplever svårigheter att hålla sig till en teori som säger att man inte kan ha en teori och att den relationella teorin inte är en röst utan många.

Som medlem i IARPP och ”candidate” enligt definitionen ovan bjuds du in att skicka in en idé för en 15 minuter lång presentation på temat:

“Navigating Complexity: Considering the Relationship Between Theory and Practice”

Förslaget skall vara max 250 ord.

Deadline är tyvärr väldigt snart, den 1 december. Den fulla presentationen behöver inte vara färdig förrän den 1 mars. Kandidatpanelen arbetar med att erbjuda ekonomiskt stöd för resan till Sydney om du blir antagen.

 

cc-panel-announce-2017

genom

Erik Fagerberg

Erik Fagerberg är relationellt utbildad psykoterapeut samt IPT-terapeut och handledare, verksam i Malmö.erik-f
I samband med IARPP-konferenesen i Rom 2016 blev Erik engagerad i den sk kandidatpanelen som bildades i samband med Stephen Mitchells för tidiga bortgång. Stephens änka Margaret fick höra från många vilken betydelse Mitchells mentorskap haft för dem och beslöt att axla en mentorsroll för analytiker under träning och i tidig karriär. Erik har kämpat för att även psykoterapeuter som har en sammanhållen relationell utbildning, som den i Linköping, skall omfattas av detta mentorskap genom kandidatpanelens verksamhet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: