IPT-föreningens 3:e kurs avklarad!

Kunskapstörstande terapeuter lär sig IPT, delvis genom berikande grupparbete, reflektion och godis 🙂


Mycket duktig föreläsare. Märks att hon verkligen kan och ”lever” IPT. Har varit några väldigt intressanta, lärorika och givande dagar.”

Tio nyfikna, ambitiösa och ”relationstörstande” kursdeltagare har i dagarna genomfört den teoretiska grundutbildningen i IPT (nivå A). Denna gången var vi i Värnamo och kursledare var Malin Bäck som utöver sin roll som lärare och handledare IPT, även arbetar som psykoterapeut i specialistpsykiatrin. Hon, hennes klinik och IPT utmärkte sig nyligen i radioprogrammet ”På djupet”, vilket gjorde att det var extra roligt att IPTS’s kurs denna gång var just i Värnamo.

Deltagarna hade rest från söder och från norr ( ja iallafall Stockholm) och representerade såväl, vuxen och BUP- psykiatri, somatisk sjukvård och socialtjänst. Alla psykoterapeutiska perspektiv fanns representerade på ett kunnigt men prestigelöst och öppet sätt, vilket skapade en fin ton med goda förutsättningar för lärande.

Kursen som är casebaserad, varvas med föreläsningar med fokus på ”hur gör man IPT”, rollspel och gruppövningar. Studenterna har tillgång till en digital plattform med inspelade föreläsningar och arbetsmaterial att använda före och efter kursen.
Om att ta sig an en ny modell att skapa en berättelse om mående och individ. Här är en mindmap en student gjorde under kursen. Bild: Kennet Carlsson

”Bra med variation mellan föreläsning och grupparbete! Inspirerande och lärorikt att föreläsaren delar med sig av så mycket eget patientarbete och case! Mycket utrymme för frågor och reflektioner vilket gör att infallsvinklar från deltagarnas olika kliniska vardag fick komma fram och berika, inspirera och även det utgöra lärande. Varm, öppen, närvarande och mycket kunnig föreläsare! :)”

Både lärare och elever kände sig nöjda med kursen. I nuläget är det oklart när föreningen anordnar nästa kurs. Vid frågor går det bra att höra av sig till Malin Bäck relatera@me.com

IPT-kurser och andra sammankomster rörande IPT är som vanligt interpersonella – både dagtid och på kvällen. Här ses delar av gruppen på Brasserie Madame. Foto Berit Bodin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: