Relationella Rummet – en samskapande mötesplats

För ett par år sedan skrev jag detta inlägg för dels påminna om hur forumet Relationella Rummet kom till, för att dela mina tankar om anpassningar i psykoterapi och samtidigt bjuda in var och en att skriva en reflekterande text av något slag till vår blogg. I dag har gruppen Relationella rummet på FB 2400 medlemmar. Betydligt fler än när vi startade upp hemsidan 2015 🙂 De senaste åren har aktiviteten inte varit lika stor men det kanske är dags att ta ett nytag. Jag välkomnar fortfarande vem som vill och vågar att skriva i stort och smått. Låt oss reflektera ihop, det är så vi förändrar världen ❤

Relationella rummet

Relationella Rummet – en samskapande mötesplats…. det var vad vi kallade detta forum när hemsidan startade i augusti 2015. Det var jag, Malin Bäck, professor Rolf Holmqvist vid LiU och på den tiden högstadieeleven och lovande programmeraren Hannes Johansson som knappade på tangenterna. Bloggen kom snabbt igång med en mängd kända och och okända skribenter som skrev om psykologi utifrån relationella aspekter och läskretsen växer hela tiden.

Hemsidan är fortfarande ”ofärdig” men det är nog lite signifikant för både mig, Rolf och det relationella perspektivet… det är liksom under process, inte helt färdigt, fulländat eller så tydligt, men ändå, om än inte som en bal på slottet, så rätt fin, uppskattad och fungerande. Vi jobbar på det.

Relationella Rummet på Facebook

Idén om en mötesplats att diskutera psykoterapi; kring likheter och skillnader mm i olika terapiformer hade börjat långt tidigare, på Facebook.. Jag gick en kurs på LiU kring IPT…

Visa originalinlägg 833 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: